Sprinters door op EK, polsstokspringsters naar finale

Op het Europees kampioenschap atletiek in Amsterdam hebben de Nederlandse 200 meter-lopers en de polststokhoogspringsters een uitstekende ochtendsessie achter de rug. In het Olympisch Stadion plaatsen alle vier Nederlanders op die onderdelen zich voor de volgende ronde.

Bij het polsstokhoogspringen bij de dames bleef Femke Pluim gedurende de hele kwalificatie foutloos. Na drie sprongen was 4,45 meter binnen en dat was voldoende voor plaatsing voor de finale. Rianne Galiart ging zonder problemen over 4,35 meter, maar toen de lat tien centimeter hoger lag ging het drie keer fout. Toch bleek ook 4,35 meter precies genoeg om naar de finale te mogen.

Op de 200 meter bij de mannen maakte Solomon Bockarie een uitstekende indruk. De 29-jarige Nederlander, al geplaatst voor de Spelen, snelde met 20,55 seconden naar zijn op één na beste tijd ooit. Samen met de Spanjaard Bruno Hortelano betekende het ook de snelste tijd van de series. Hensley Paulina had het moeilijker, maar zijn tijd van 21,04 seconden was nog precies genoeg voor een plekje in de halve finales. Daar stroomt donderdagmiddag de Europese top in, waaronder Churandy Martina.