Regie Death Wish-remake in handen van Eli Roth

Het was 1974 toen Charles Bronson schitterde in Death Wish, de drama/actiefilm waarin hij wraak neemt op straattuig dat zijn vrouw heeft vermoord en zijn dochter heeft verkracht. Dat de klassieker een reboot zou krijgen met Bruce Willis in de hoofdrol was al duidelijk, nu blijkt niemand minder dan Eli Roth voor de regie te gaan zorgen.

De reboot van Death Wish ligt al enige tijd op de tekentafel. Nadat een deel van het aanvankelijke team besloot om ermee te stoppen, kwam de film onder de aandacht van regisseur Eli Roth. Roth is - naast zijn rol als Sgt. Donny Donowitz in Inglorious Basterds - vooral bekend van zijn horrorwerken zoals Hostel en Cabin Fever.

De originele Death Wish werd gebaseerd op een boek van schrijver Brian Garfield uit 1972, dat het verhaal vertelt van een man die een reeks wraakacties uitvoert nadat zijn vrouw is vermoord en zijn dochter seksueel misbruikt. De verfilming twee jaar na het boek zorgde voor veel ophef; in die periode was er sprake van erg hoge criminaliteitscijfers in de grotere steden van de Verenigde Staten en het debat over burgerwachten en voor eigen rechter spelen werd aangewakkerd dankzij de film. Ook de expliciete scènes waarin bruut geweld en seksueel misbruik niet geschuwd werd konden op aardig wat controverse rekenen.


Eli Roth doet regie Death Wish-remake, Bruce Willis in hoofdrol