Uruguay klaar op Copa na tweede nederlaag, Suárez boos

Uruguay is nu al uitgeschakeld op de Copa América. De ploeg verloor vannacht met 1-0 van het kleinere Venezuela en daarom is het nu al klaar.

De Uruguayanen traden aan zonder sterspeler Luis Suárez, die vooral boos moest toekijken hoe zijn ploeg werd uitgeschakeld tijdens de honderdste editie van de Copa, ditmaal georganiseerd in de Verenigde Staten. De aanvaller had tien minuten voor tijd een woedeuitbarsting, omdat hij niet mocht invallen van bondscoach Oscar Tabárez.

Van het veel minder geachte Venezuela werd vannacht verloren, terwijl Uruguay toch wel werd gezien als een van de outsiders voor de titel. Het was Venezuela dat won, dankzij een weergaloos doelpunt. Alejandro Guerra schoot de bal net voorbij de middenlijn richting doel, daar hij Fernando Muslera veel te ver voor zijn doel zag staan.

Guerra's schot bleek net niet afdoende, want de bal ging via de lat het doel niet in. Maar Muslera werd vervolgens alsnog geklopt doordat Salomon Rondón de rebound wist te benutten. Venezuela is nu door met zes punten.

Luis Suárez is boos. (Bron: YouTube)