Klaasen laat World Cup of Darts schieten

Jelle Klaasen laat de World Cup of Darts aan zich voorbij gaan. Dit laat zijn management vandaag weten op Twitter. Officieel laat hij het toernooi voor landenkoppels schieten wegens persoonlijke verplichtingen. De onofficiële reden laat zich echter raden. Hij zou een koppel moeten vormen met Michael van Gerwen en daar hebben beide darters geen trek in.

De World Cup of Darts is begin juni en de twee beste spelers per land worden uitgenodigd om hun land te vertegenwoordigen. Michael van Gerwen staat eerste op de Order of Merit en Klaasen tiende. The Cobra heeft afgelopen weekend Raymond van Barneveld weten te passeren, die nu elfde staat op de wereldranglijst. Klaasen heeft een uitnodiging nu officieel afgeslagen.

Klaasen en Van Gerwen kunnen elkaar sinds vier jaar niet luchten of zien, sinds bekend werd dat Klaasen naaktfoto's van zichzelf stuurde naar een minderjarig meisje dat verstandelijk beperkt is. Ook vroeg de pijltjesgooier om naaktfoto's van haar via de e-mail. Dit toen minderjarig meisje is een schoonzusje van Van Gerwen. Klaasen bekende en heeft uiteindelijk moeten boeten.

Nederland zal dit jaar op de World Cup of Darts worden vertegenwoordigd door Van Gerwen en Van Barneveld. Dit koppel won in 2014 het toernooi en vorig jaar werden ze in de halve finale uitgeschakeld door het Schotse duo Gary Anderson en Peter Wright.