Van Gerwen ook de beste op Gibraltar

De darters zijn dit weekend op Gibraltar voor de het derde toernooi van de Euro Tour; de Gibraltar Darts Trophy. 48 darters verschenen aan de oche en Michael van Gerwen won het toernooi. Hij versloeg in de finale Dave Chisnall met 6-2. 

Vrijdag was de eerste ronde. Christian Kist won met 6-1 van Cristo Reyes en Jermaine Wattinemea won met 6-3 van Rowby-John Rodriguez. Dirk van Duijvenbode verloor met 6-3 van Dyson Parody, een qualifier uit Gibraltar. 

Zaterdag stroomden Michael van Gerwen, Benito van de Pas en Jelle Klaasen in. Van Gerwen en Van de Pas wonnen met respectievelijk 6-4 en 6-1 van Nick Fullwell en Stephen Bunting. Klaasen kreeg met 6-5 klop van de lokale held Parody. Ook Kist en Wattinema gingen onderuit. Kist verloor met 6-2 van Mervyn King en Wattinema ging met dezelfde cijfers onderuit tegen Mensur Suljovic. 

Zondagmiddag waren er nog zestien darters over. Van Gerwen plaatste zich eenvoudig voor de kwartfinale door met 6-3 van King te winnen. Van de Pas verloor met 6-2 van Kim Huybrechts. De zegereeks van Parody ging verder doordat hij met 6-4 won van Duitser Max Hopp. De beste prestatie van een darter bij de PDC uit Gibraltar ooit. 

Parody door te gaan met stunten. Van Gerwen ontsnapte echter met 6-5, nadat hij eerder 3-5 achter stond.  In de halve finale trof hij Huybrechts die met 6-5 won van Gary Anderson. De andere halve finale ging tussen Ian White en Suljovic. 

Van Gerwen maakte in de halve finale gehakt van Huybrechts, het werd 6-0. De nummer één van de wereld won met 110 gemiddeld en gooide 75% van de dubbels raak. Huybrechts haalde 104 gemiddeld en miste drie kansen op een dubbel. In de finale trof Van Gerwen Chisnall die met dezelfde ciijfers won van White. 

Van Gerwen stormde de finale van de vierde editie van het toernooi op Gibraltar naar een 2-0 voorsprong, maar Chisnall maakte de break direct weer ongedaan. Een nieuwe break volgde, waarna Chisnall was gezien. Mighty Mike liep uit naar 6-2 en prolongeerde daarmee zijn titel. 

Volgend weekeinde is het vierde toernooi van de Euro Tour. De darters komen dan afreizen naar Hamburg voor de European Darts Matchplay. 

Uitslagen Gibraltar Darts Trophy - Vanaf achtste finales

Ronde Darter Darter Uitslag
Achtste finale Michael van Gerwen Mervyn King 6-3
Achtste finale Max Hopp Dyson Parody 4-6
Achtste finale Kim Huybrechts Benito Van De Pas 6-2
Achtste finale James Wade Gary Anderson 2-6
Achtste finale Peter Wright Simon Whitlock 6-2
Achtste finale Ian White Joe Murnan 6-2
Achtste finale Dave Chisnall Robert Thornton 6-5
Achtste finale Michael Smith Mensur Suljovic 3-6
Kwartfinale Michael van Gerwen Dyson Parody 6-5
Kwartfinale Kim Huybrechts Gary Anderson 6-5
Kwartfinale Peter Wright Ian White 5-6 
Kwartfinale Dave Chisnall Mensur Suljovic 6-5 
Halve finale Michael van Gerwen Kim Huybrechts 6-0 
Halve finale Ian White Dave Chisnall  0-6 
Finale Michael van Gerwen  Dave Chisnall   6-2