Moslims plegen aanslag in Essen

Het Duitse Essen is opgeschrikt door een -wat nu, na een week nadenken, blijkt- islamitische aanslag. Twee piepjonge daders hadden een volwassen haat in hun lijf en lieten een bom afgaan tijdens een bruiloft van de Sikh-gemeenschap.

Het gaat om twee 16-jarigen, beide van Turkse afkomst. Het is de tweede aanslag in twee maanden tijd bij onze oosterburen, waarbij de daders minderjarig zijn. Op 26 februari vond een 15-jarige salafistische moslima, met een Marokkaanse achtergrond, het nodig om uit het niets een politieagent in zijn hals te steken. Dit gebeurde in Hannover.

Wellicht valt de terreurdaad te verdedigen met de wetenschap dat Sikhs erom bekend staan dat ze islamitische landen ontwrichten met bombardementen en moslims continu uitsluiten van stageplekken of iets dergelijks. Een andere reden kan volgens de Duitse politie zijn dat de daders een vergissing hebben gemaakt en dachten dat het hier een Hindoestaanse bruiloft zou betreffen.

Het hoofd van de politie sprak over een 'zwaar geladen omstandigheid' en noemt de aanslag een 'religieus gemotiveerd, afkomstig uit de islamitische sfeer'. Bij de explosie raakten drie mensen gewond, waarvan eentje er heel slecht aan toe is.

De daders waren bekend bij de veiligheidsdiensten. Ze zouden banden hebben gehad met terreurorganisaties.