Marvel haalt Inhumans uit de agenda

Inhumans gaat voorlopig niet door. De film over de groep mensen met superkrachten werd al eens uitgesteld, maar Disney/Marvel heeft nu besloten de film voorlopig te annuleren.

De film stond oorspronkelijk gepland voor november 2018, maar werd al een half jaar uitgesteld dankzij de komst van Spider-Man naar het Marvel Cinematic Universe en de toevoeging van een tweede film voor Ant-Man. Kevin Feige, head honcho van Marvel Studios, vertelde onlangs al dat hij het zag gebeuren dat Inhumans nog een keer verschoven werd, mede omdat de vijfde Indiana Jones-film (die ook door Disney wordt uitgebracht) zo dicht bij de nieuwe releasedatum staat.

De verwijdering van de film van het releaseschema betekent niet dat de film niet doorgaat, maar wel dat het voorlopig even niet gaat gebeuren. Marvel heeft tot en met mei 2019 nu nog tien reeds aangekondigde films op het schema staan, waarvan de derde Captain America-film, Civil War, de eerste is. Deze verschijnt donderdag in de Nederlandse bioscopen, met een Amerikaanse release een week later.

De Inhumans zijn in het Marvel Universe een sub-ras onder de mensheid, die het resultaat is van experimenten door de buitenaardse Kree. De tv-serie Agents of S.H.I.E.L.D. heeft sinds de aankondiging van de Inhumans-film het concept van deze personen-met-krachten al geïntroduceerd, en de Inhumans zijn daar intussen een integraal onderdeel van de serie. Naar verwachting zal een Inhumans-film meer naar de comics kijken dan de tv-serie, en meer bekende personages uit de Inhumans-hoek introduceren.