Batman-solofilm bevestigd; Affleck regisseert

Niet dat we het niet allang wisten, maar Ben Affleck gaat inderdaad zelf een nieuwe Batman-film regisseren. Dat bevestigde Warner Bros. tijdens hun presentatie op CinemaCon.

Geruchten over een solofilm gaan in principe al sinds Ben Affleck werd gecast voor Batman v Superman: Dawn of Justice. De filmmaker is immers het schrijven en regisseren van films niet vreemd, ook al is hij meer bekend als acteur. In januari werd gemeld dat Affleck het schrijfwerk samen met Geoff Johns zou doen, de Chief Creative Office van DC Entertainment die een lange carriëre heeft als schrijver bij DC Comics en als schrijver/producer van series als Smallville en The Flash. Dit feit werd vorige maand nog door Affleck zelf bevestigd.

Het is niet duidelijk wanneer we de nieuwe film kunnen gaan bewonderen, al is het natuurlijk aannemelijk dat het in 2018 of 2019 zal zijn, waarin Warner Bros. twee niet eerder aangekondigde films zal uitbrengen. Fans van Afflecks Batman-vertolking hoeven echter niet zo lang te wachten tot de Bat of Gotham weer in actie komt: hij heeft een rol van ongespecificeerde grootte in (en is te zien in de nieuwe trailer voor) Suicide Squad, dat in augustus verschijnt en doet natuurlijk mee in de Justice League-films, waarvoor de opnames deze week zijn begonnen en die vanaf volgend jaar zomer verschijnen.

Batman v Superman: Batman (Foto: Empire)