Van Gerwen en Van de Pas denderen naar kwartfinale Dutch Dart Masters

Michael van Gerwen en Benito van de Pas staan in de achtste finales van de Dutch Dart Masters. Beide darters wisten zondagmiddag hun partij in achtste finale in Venray te winnen. Voor Jelle Klaasen viel het doek. De Brabander verloor van Simon Whitlock. 

Van Gerwen trof in de achtste finales Justin Pipe, een herhaling van de finale van vorig jaar. Van Gerwen moest even op gang komen, maar liep toch snel uit naar een 3-0 voorsprong. Daarna kwam de opleving van Pipe. De 44-jarige Engelsman bleef koelbloedig op de dubbels en kwam op 3-3 langszij. Mighty Mike schakelde een tandje bij en liep uit naar 6-3. 

Van de Pas schotelde de toeschouwers in Limburg bijna een whitewash voor. Maar bij een stand van 5-0 kreeg James Wade toch een leg achter zijn naam. De nummer vijf van de wereld had ondanks een gemiddelde van 101 verder weinig in te brengen tegen Van de Pas. Big Ben noteerde een gemiddelde van bijna 104. 

Klaasen kreeg in de partij tegen Whitlock genoeg kansen om te finishen maar deed dat niet. De 31-jarige kersverse vader keek snel tegen een 3-0 achterstand aan. Klaasen vocht zich terug in de wedstrijd, maar Whitlock bracht het verschil toch weer op drie legs. Uiteindelijk werd het 6-3 voor de Australiër. 

Vanavond worden de kwartfinales, halve finales en finale gespeeld. Van Gerwen zal aantreden tegen Dave Chisnall. Van de Pas treft Mervyn King en mochten de Nederlanders de halve eindstrijd halen, dan treffen zij elkaar. Voor de winnaar licht er een cheque klaar van 25.000 pond, omgerekend zo'n 32.250 euro. 

Uitslagen Dutch Dart Masters - Achtste finales

Michael van Gerwen 6-3 Justin Pipe
Dave Chisnall 6-2 Ritchie Edhouse
Devon Petersen 2-6 Mervyn King
James Wade 1-6 Benito van de Pas
Michael Smith 5-6 Mensur Suljovic
Simon Whitlock 6-3 Jelle Klaasen
Adrian Lewis 6-2 Terry Jenkins
Peter Wright 4-6 Daryl Gurney

Kwartfinales - vanaf 19.00 uur
Michael van Gerwen v Dave Chisnall
Mervyn King v Benito van de Pas
Mensur Suljovic v Simon Whitlock
Adrian Lewis v Daryl Gurney