Van Gerwen heerst op de Masters en prolongeert titel

Michael van Gerwen heeft zich op miraculeuze wijze zich weten te plaatsen voor de finale van de Masters. In de halve finale won hij met 10-9 van Phil Taylor. Mighty Mike keek de hele wedstrijd tegen een achterstand aan en zag Taylor maar liefst zeven pijlen voor de wedstrijd missen. 

Taylor kwam 1-3 voor, waarna Van Gerwen met een 161-finish in het spoor kon blijven. Het werd 4-4 en daarna had Taylor steeds weer de voorsprong. Uiteindelijk werd het 6-9 en Van Gerwen kwam terug tot 8-9. Taylor wilde vervolgens 121 goed wegzetten omdat Van Gerwen op 144 stond, maar Mighty Mike maakte er knap 9-9 van door deze score ook uit te gooien. 

Taylor kwam opnieuw voor en op 9-10 kreeg Taylor in zeven matchdarts om zestien uit te gooien, maar de beslissende dubbel werd niet gevonden. Van Gerwen profiteerde en maakte het later met een 87-finish af. In de finale later vanavond treft hij Dave Chisnall die met 11-6 te sterk was voor James Wade. 

Update 23.23 uur

Michael van Gerwen heeft zijn Masters-titel weten te behouden. In de finale was hij met 11-6 te sterk voor Dave Chisnall. Mighty Mike pakte direct de eerste vijf legs van de partij. Deze voorsprong gaf hij niet meer weg. In de finale noteerde Van Gerwen een gemiddelde van bijna 99, waar Chisnall maar twee punten onder zat.