Van Gerwen walst over Smith heen, Van der Voort klaar

Michael van Gerwen gooide zondagmiddag de frustraties van het mislukte wereldkampioenschap voorlopig op indrukwekkende wijze van zich af. Zaterdag deklasseerde Mighty Mike al Stephen Bunting, zondagmiddag ging Michael Smith eraan. Het werd 10-3. 

Van Gerwen stormde naar een 5-0 voorsprong met een gemiddelde van 115.62 per beurt. In het tweede gedeelte nam de Brabander wat gast terug, maar echt terugkomen kon Smith niet. Het werd 10-3. Mighty Mike had uiteindelijk een gemiddelde van 105.86 en treft zondagvond in de halve finale Phil Taylor. De beste darter aller tijden won in een hoogstaand duel met 10-9 van Peter Wright.

Vincent van der Voort had vanmiddag weinig in te brengen tegen Dave Chisnall. Het werd 10-4. Zaterdag won Van der Voort nog van Gary Anderson. Van der Voort noteerde vanmiddag slechts een gemiddelde van 93. Chisnall had met 104 gemiddeld het betere van het spel. Bovendien gooide hij 58 procent van zijn dubbels raak. In de halve eindstrijd mag Chizzy het opnemen tegen James Wade. De Engelsman bleek met 10-5 in legs te goed voor de Belg Kim Huybrechts.