ME treedt op tegen demonstranten in Heesch

Een demonstratie tegen de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Heesch is maandagavond uit de hand gelopen. Zo'n duizend demonstranten waren op het protest afgekomen. Een aantal van hen keerde zich in de loop van de avond tegen de politie. De politie beëindigde de demonstratie, de ME veegde daarop de omgeving van het gemeentehuis schoon. Een woordvoerder van de politie kon nog niets zeggen over mogelijke arrestaties.

Een groep demonstranten bekogelde de ME met vuurwerk, eieren en stenen. Rond 20.30 uur was de rust weer grotendeels weergekeerd. De ME en een groep van ongeveer vijftig man was nog wel aanwezig bij het gemeentehuis en er werd ook nog steeds met vuurwerk gegooid.

Het gemeentehuis, waar maandagavond commisievergaderingen gepland stonden, werd volgens diverse bronnen ontruimd, maar dat kon de politiewoordvoerder niet bevestigen.

Het gemeentebestuur van Heesch wil de komende jaren maximaal vijfhonderd vluchtelingen opvangen in de Brabantse plaats. Dinsdag en donderdag heeft de gemeente Bernheze, waar Heesch onder valt, informatiemarkten georganiseerd voor direct omwonenden en andere inwoners over de mogelijke komst van het azc.

Zie ook het bericht Herrie in Heesch voor de actuele status van de situatie ter plaatse! 

ME treedt op tegen demonstranten in Heesch
ME treedt op tegen demonstranten in Heesch (Foto: ANP)