Vliegtuig Onur Air ontsnapt aan ramp

Icoon BuitenlandsEen nieuw jaar beginnen met een schone lei, de grote wens van veel mensen en bedrijven die een of meer fouten hebben gemaakt in het verleden. Voor Onur Air zal het nu hopelijk niet alleen bij de wens blijven. Het jaar 2006 hebben zij in ieder geval afgesloten met een zeer spannende gebeurtenis.

Een routinevlucht tussen de Turkse vliegvelden Atatürk en Izmir raakte in zeer ernstige problemen toen de deur van het vrachtruim open sprong. De cabinedruk viel weg en de piloten hebben de grootste moeite gehad om het vliegtuig veilig te kunnen laten landen.

Hoewel onbekend is hoeveel mensen aan boord van het toestel waren, is wel duidelijk geworden dat twee mensen het nieuwe jaar in nieuwe kleren mogen beginnen. Een koffer viel na het openspringen van het luik in de Zee van Marmara, een andere koffer viel uit het vliegtuig bij de landing.

Onur Air is al vaak in het nieuws geweest dankzij haar slecht onderhouden vloot. De slechte staat van de vliegtuigen heeft er al toe geleid dat de landingsrechten van Onur Air in verschillende landen, waaronder Nederland, enige tijd ingetrokken zijn geweest.

Zie ook: Piloot verlaat toestel Onur Air, Vliegtuig Onur Air beschadigd bij landing, Meer gebreken bij vliegtuigen, Vliegtuig Onur Air lekt kerosine, Onur Air mag niet meer landen in Nederland en nog veel meer...



'Prachtig om naar te kijken...'


Met dank aan nuffniet, Sunny420, tralalala en tha-bass voor de submit.