Möllenkamp waarschijnlijk niet snel cel in

De kans is klein dat oud-Rochdale-topman Hubert Möllenkamp snel achter de tralies verdwijnt. Het Openbaar Ministerie zei donderdag dat dit pas gebeurt wanneer de uitspraak van de rechtbank definitief is. Dat is pas zo als de termijn om in hoger beroep te gaan overschreden is óf als de rechter in hoger beroep uitspraak heeft gedaan.

Het is nog niet duidelijk of Möllenkamp in hoger beroep gaat, maar dat is wel de verwachting. Hubert Möllenkamp zelf was niet aanwezig bij de uitspraak donderdag, evenmin als zijn advocate in zijn strafzaak. Maar civiel advocaat Jan Verhoef van Möllenkamp, die er wel bij was, zei te verwachten dat de oud-Rochdale-bestuurder zijn veroordeling gaat aanvechten.

Het OM zelf beraadt zich hier momenteel nog op. "We zijn tevreden met de uitspraak, maar de rechtbank heeft Möllenkamp wel vrijgesproken van betrokkenheid van valsheid in geschrifte bij het opmaken van een valse factuur door zijn vrouw", licht persofficier Gabriëlle Hoppenbrouwers toe. "Ook is de opgelegde straf lager dan onze eis."

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Möllenkamp donderdag tot een celstraf van 2,5 jaar voor onder meer witwassen, oplichting, het doen van valse belastingaangifte en meineed. Het OM had drie jaar cel geëist.

Möllenkamp waarschijnlijk niet snel cel in
Möllenkamp waarschijnlijk niet snel cel in (Foto: ANP)