Dood twee tijgers Krim 'schuld van Oekraïne'

Twee zeldzame witte tijgerwelpjes zijn doodgegaan in de dierentuin van de plaats Jalta op het schiereiland de Krim. Dat is de schuld van Oekraïne, stellen de autoriteiten op de Krim. Activisten van dat land hebben namelijk de energietoevoer naar het schiereiland gesaboteerd, waardoor constant de stroom uitvalt en de beestjes niet warm gehouden kunnen worden.

Doordat een generator van de dierentuin het begaf, ging een van de welpjes vrijdag dood door onderkoeling. Directeur Oleg Zoebkov van de dierentuin zei zondag tegen het Russiche persbureau RIA Novosti dat een tweede welpje is doodgegaan. Uit autopsie moet blijken wat de doodsoorzaak was. Een derde welpje is nog in leven.

De witte Bengaalse Tijger is een met uitsterven bedreigde diersoort. Volgens Zoebkov zijn de welpjes al erg zwak en is het van belang dat ze warm gehouden worden. Zondagavond kreeg de dierentuin een nieuwe dieselgenerator uit Moskou.

De moeder van de beestjes is de tijger Tigrjoelja, die zes jaar geleden aan de dierentuin werd geschonken door toenmalig premier Joelia Timosjenko.

Dood twee tijgers Krim 'schuld van Oekraïne'
Dood twee tijgers Krim 'schuld van Oekraïne' (Foto: ANP)