Sex.com terug naar originele eigenaar

Een Amerikaanse rechtbank heeft een verspreider van pornografie die de internetdomeinnaam sex.com had ingepikt, veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van 65 miljoen dollar. De federale rechter James Ware achtte bewezen dat Stephen Cohen zich schuldig heeft gemaakt aan fraude en vervalsing.
De rechtbank heeft beslist dat Stephen Cohen alle rechten op de sex.com domeinnaam moet overdragen aan Gary Kramen, een ondernemer uit San Francisco die de domeinnaam als eerste registreerde in mei 1994.

Bij de uitspraak van de rechter, die dinsdagavond laat (lokale tijd) naar buiten werd gebracht, zit ook een arrestatiebevel tegen Cohen. Hij moet vastgezet worden totdat hij al zijn bezittingen heeft overgedragen aan de rechtbank.

Cohen werd al eerder veroordeeld wegens fraude en woont in het Mexicaanse Tijuana. Hij heeft zijn miljoenen ondergebracht op buitenlandse bankrekeningen, aldus de advocaten van klager Gary Kramen, de legitieme eigenaar van het internetdomein.
Kramen, oprichter van de populaire dating service Match.com, registreerde sex.com omdat hij ervan overtuigd was dat de domeinnaam een grote (financiële) waarde had.

De waarde van sex.com wordt inmiddels geschat op 250 miljoen dollar.