Spookstad verschenen in China

Er gebeuren rare dingen in China. Op 7 oktober verscheen er boven Foshan een complete stad in de wolken. Het mysterieuze verschijnsel herhaalde zich enkele dagen later in Jianxi.

Duizenden mensen hebben het bewijs van het bestaan van een parallel universum kunnen aanschouwen. Velen hebben het zelfs vastgelegd met hun smartphone. Is het een glimp van een andere werkelijkheid, of is het iets anders?

Er zijn bijna evenveel theorieën over de spookstad, als dat er getuigen van zijn. De wildste speculaties doen de ronde. Zo zou de verschijning best nog wel eens een voorbode kunnen zijn van Jezus die opnieuw bij ons op visite komt.

Het YouTube-kanaal Paranormal Crucible gooit het verschijnen van gebouwen die letterlijk wolkenkrabbers zijn, over een heel andere boeg: gedurende enkele minuten zagen we een glimp van een parallel universum. Hierbij gaat men uit van de theorie dat er meerdere werkelijkheden naast elkaar zouden bestaan. Het gaat dus om een doodnormale stad op een doodnormale aarde, maar dan in een andere doodnormale, alternatieve werkelijkheid.

Een theorie die het ook goed doet bij de dragers van aluminium hoedjes is het idee dat de Chinezen een test hebben gezien van het Project Blue Beam. In dat geval zou de NASA de verantwoordelijke zijn. Aanhangers van deze complottheorie geloven dat de NASA ooit een buitenaardse invasie zou gaan simuleren. Dit zouden ze doen door gebruik te maken van gigantische hologrammen, teneinde de argeloze en onwetende aardbewoners flink te laten schrikken.

Stuk voor stuk theorieën waar je iets mee kan. Helaas zijn er altijd mensen die een verklaring hebben die wel hout snijdt. Weerdeskundigen zijn dergelijke spelbrekers. Zij geloven dat men op verschillende plekken in China getuige is geweest van een Fata Morgana. Buiten een attractie met bootjes in de Efteling, is dit ook een benaming van een luchtspiegeling. De stad is waarschijnlijk een soort 'afdrukje' van een werkelijk bestaande stad.

Het is niet de eerste keer dat de Chinezen zich een hoedje schrokken om een wolkenstad. In 2011 is dit verschijnsel ook een paar keer waargenomen.