Darter Klaasen te sterk voor Van Barneveld in finale Player Championship 16

Jelle Klaasen heeft voor de tweede keer dit jaar een Player Championship op zijn naam geschreven. In de finale van Player Championship 16 trof hij een landgenoot, namelijk Raymond van Barneveld. Het was voor Barney zijn eerste rankingfinale in bijna twee jaar. Klaasen won de finale met 6-4. Zaterdag was Terry Jenkins de beste in Player Championship 15.

Jenkins won op zijn 52e verjaardag het toernooi. The Raging Bull won eerst Jim Walker en Colin Lloyd om vervolgens Andy Smith en Daryl Gurney te verslaan. In de kwartfinale won Jenkins met 6-3 van Brendan Dolan. Voor een plek in de finale was de antiekverkoper met 6-4 te sterk voor Kim Huybrechts en in de finale ging Peter Wright er met dezelfde cijfers af.

Beste Nederlander zaterdag was Michael van Gerwen. De Nederlander werd met 6-3 verslagen door Dave Chisnall. Chizzy had in die wedstrijd een gemiddelde van 111 en, waar Mighty Mike 'slechts' 105 noteerde. Alle uitslagen van Player Championship 15 zijn hier terug te vinden.

Klaasen won zondag op weg naar de finale van Joe Cullen, Ronnie Baxter, Gerwyn Price, Steve West, Robbie Green en Simon Whitlock. Van Barneveld versloeg Dirk van Duijvenbode, Andrew Gilding, Terry Jenkins, Dave Chisnall, Ronny Huybrechts en Benito van de Pas.

In de finale kwam Klaasen 3-1 voor, waarna Van Barneveld de break direct ongedaan maakte. Het werd 5-4 en Barney mocht de leg beginnen om een beslissende leg af te dwingen. Klaasen had echter het betere van het spel en trok de finale met 6-4 naar zich toe. Klaasen mag met zijn zege 10.000 Britse pond (13.550 euro) bijschrijven. Van Barneveld moet het doen met de helft.  Alle uitslagen van Player Championship 16 zijn hier te vinden.

Voor Van Barneveld waren de toernooien in Barnsley heel belangrijk. De Hagenaar staat momenteel zestiende op de wereldranglijst en mochten Vincent van der Voort, Justin Pipe en Stephen Bunting een goed weekend hebben, dan konden ze er voor zorgen dat Barney zich niet zou plaatsen voor de World Grand Prix.

Zaterdag haalde Van Barneveld de tweede ronde, maar ook Van der Voort (eerste ronde), Pipe (tweede ronde) en Bunting (derde ronde) kwamen niet ver. Zondag was de spanning er al snel af voor Barney. Pipe verloor in de eerste ronde, Van der Voort in de tweede ronde en was voor Bunting de derde ronde het eindstation. De prestatie van Van Barneveld geeft hem meer lucht en zorgt ervoor dat hij minder snel hoeft te vrezen voor deelname aan de TV-toernooien.

Naast Van Barneveld zullen ook Van Gerwen, Van de Pas, Klaasen en Van der Voort afreizen naar Dublin voor de World Grand Prix. De loting is later vanavond.