Nederlandse tennnissers zakken op ranglijst

De Nederlandse tennissers Robin Haase en Thiemo de Bakker hebben aan hun halve finale op het challengertoernooi in Scheveningen geen betere rangschikking op de ATP-wereldranglijst overgehouden. Haase zakte vijf plaatsen en vindt zichzelf maandag terug op de 79e plaats. De Bakker leverde acht plaatsen in en staat op 145. Igor Sijsling is de derde Nederlander in de top tweehonderd. Hij zakte naar plek 161.

In de top tien is niks veranderd. De Serviër Novak Djokovic voert de wereldranglijst nog steeds aan. De Oostenrijker Dominic Thiem klimt dankzij zijn toernooizege in het Kroatische Umag van 26 naar 24. De Australiër Bernard Tomic, die de titel pakte in het Colombiaanse Bogota, stijgt van 29 naar 25. Benoit Paire ziet zijn eindzege in Bastad vertaald met twintig plaatsen winst. De Fransman staat 42e.

De Nederlandse tennisster Kiki Bertens kwam afgelopen week niet in actie maar steeg toch enkele plaatsen op de WTA-ranglijst. Ze staat op 114. De Amerikaanse Serena Williams staat onbedreigd bovenaan de ranglijst van de vrouwen.

Nederlandse tennnissers zakken op ranglijst
Nederlandse tennnissers zakken op ranglijst (Foto: ANP)