Geen tweede seizoen voor Constantine

De DC-serie Constantine, gebaseerd op de Hellblazer-comics, krijgt geen tweede seizoen. Dat maakte showrunner Daniel Cerone vandaag bekend via Twitter.

De serie, die een eerste seizoen beleefde bij het Amerikaanse tv-netwerk NBC, kreeg in dat eerste seizoen dertien afleveringen en had al problemen voordat de serie van start ging. Een hoofdrolspeler, Lucy Griffiths, werd uit de serie geschreven na een hoofdrol te hebben gehad in de pilot en haar plaats werd ingenomen door Angélica Celaya. De serie wist in het eerste seizoen een reeks verhalen te vertellen met de comics als basis en het occulte als achtergrond, maar trok blijkbaar toch te weinig kijkers voor NBC, één van de vier grote zenders in de Verenigde Staten, om succesvol te zijn.

De tweet van Cerone duidt er echter op dat voor Constantine-fans het einde nog niet in zicht is. Hij geeft aan hard aan de slag te zijn een nieuw thuis te vinden voor de serie en roept fans op actief te blijven. Mogelijk weten Cerone en David S. Goyer, de andere roerganger van de serie, een andere partij zover te krijgen om de serie een nieuw leven te gunnen.

Constantine was afgelopen zomer één van de vier nieuwe series uit de stal van DC Comics. Naast het al lopende Arrow introduceerde Warner Bros. de spin-off The Flash en werden Gotham, iZombie en Constantine gepresenteerd als uitbreidingen in het DC-aanbod op televisie. Mocht Constantine geen nieuw thuis vinden, dan is het het eerste slachtoffer van de in totaal vijf series. Volgend seizoen wordt het aantal DC-series echter alweer uitgebreid met Supergirl en de Arrow/The Flash spin-off Legends of Tomorrow.

Constantine: Matt Ryan als John Constantine
Matt Ryan als John Constantine