Jeugdkampioen Brown boekt eerste ProTour-zege bij PDC

Jeugdwereldkampioen Keegan Brown heeft in Coventry zijn eerste ProTour-zege geboekt door Player Championship 8 op zijn naam te schrijven. In de finale was hij met een gemiddelde van 111 met 6-3 te sterk voor Adrian Lewis.

De 22-jarige Brown werd vorig jaar jeugdwereldkampioen bij de PDC en is de nummer 48 op de ranking. Vandaag was hij te sterk voor Alan Norris, Jamie Lewis, Ricky Evans, Dirk van Duijvenbode, Peter Wright en John Henderson. In de finale moest Adrian Lewis eraan geloven. Met deze overwinning mag hij 10.000 Britse pond (13.500 euro) bijschrijven. Lewis moet het doen met de helft.

Naast Van Duijvenbode werden ook Jermaine Wattimena, Benito van de Pas en Jan Dekker in de achtste finales uitgeschakaled. Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen deden zondag niet mee in Coventry. James Wade, die vrijdag en zondag de finale haalde, werd vandaag in de kwartfinale uitgeschakeld door Gerwyn Price.

Over twee weken zijn Player Championship 9 en 10 in Crawley. Beide toernooien zijn gevuld met een prijzenpot van 60.000 pond (81.000 euro).

Uitslagen Player Championship 8 - vanaf achtste finales

Achtste finales
James Wade 6-5 Jermaine Wattimena
Gerwyn Price 6-5 Brendan Dolan
Mensur Suljovic 6-1 Adam Hunt
Adrian Lewis 6-3 Mervyn King
Dave Chisnall 6-5 Jan Dekker
John Henderson 6-5 Jamie Bain
Keegan Brown 6-3 Dirk van Duijvenbode
Peter Wright 6-3 Benito van de Pas

Kwartfinales
Gerwyn Price 6-5 James Wade
Adrian Lewis 6-4 Mensur Suljovic
John Henderson 6-4 Dave Chisnall
Keegan Brown 6-4 Peter Wright

Halve finales
Adrian Lewis 6-4 Gerwyn Price
Keegan Brown 6-4 John Henderson

Finale
Keegan Brown 6-3 Adrian Lewis