FOK! Wat een weer....Temperatuursverschillen

Welkom! De temperatuursverschillen waren erg groot gisteren. In het noordwesten en langs de kust zakte het kwik in de middag weg naar 7 tot 9 graden, terwijl het elders in den lande plaatselijk 18 graden werd. Duidelijk de invloed van het koude zeewater. Verder scheen volop de zon en bleef de laaghangende bewolking lang achterwege.

Vandaag liggen de temperaturen wat lager dan gisteren, al blijven de verschillen vrij groot tussen noord en zuid. In het zuiden kan het nog 14 graden worden, maar in de noordelijke provincies en langs de kust stokt de thermometer al bij 8 graden. De dag beginnen we op veel plaatsen met nevel, mist en laaghangende bewolking. Aan het einde van de ochtend klaart het dan weer op en vanmiddag schijnt dan weer geregeld de zon. Wel zijn er meer wolkenvelden dan gisteren. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig.

Dit droge en rustige weer houdt nog zeker een dag of 10 aan. Mogelijk dat er op vrijdag een spatje regen valt, maar over het algemeen is het droog. S'nachts is het nog wel vrij fris met minima rond de 1 a 2 graden. Overdag stijgen de maxima naar waarden tussen de 8 en 11 graden.

Fijne dag!

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 Su1
KlapMongeaul was weer voor dag en dauw op...

 Suns2p

Suns3
...om prachtige foto's te maken van de zonsopkomst.

Suns5
Lente met KlapMongeaul!

Krok
Erwin Klein maakte deze schitterende foto van de opkomende Krokusjes in de weide omgeving van Zelhem.