FOK! Wat een weer....Eerst af en toe regen

Goedendag! Door grote drukte en drukke werkzaamheden lukt het me helaas niet om consequent een weerbericht te maken. Maar ik zal mijn best blijven doen, om wat meer gaatjes in mijn tijd te vinden.  

Ondertussen naderen we de maand maart alweer en kunnen we met het dichterbij komen van de lente concluderen dat de winter over het algemeen wel beter was dan vorig jaar, maar zonder echt potten te breken. Het aantal vorstdagen ligt, hoe kan het ook anders, een stuk hoger dan dan de 5 tot 10 dagen van 2013/14. Een groot deel van de winter was wisselvallig, al gingen de scherpe kantjes er na janauri er wel vanaf en kwam ons weer meer onder invloed van hogedruk te liggen. Het léék een uiterst droge februri te worden, maar de laatste dagen zijn de regenmeters op veel plaatsen weer rijkelijk gevuld. Met name afgelopen vrijdag was kletsnat met 20 tot 35 mm aan regen,

De laatste dagen waren in het westen zeer aardig en ook hieraan kunnen we zien dat het seizoen draait, want de buien die er waren vielen alleen in het binnenland en gingen soms gepaard met hagel en onweer. Aan zee was het met momenten zelfs vrij zonnig te noemen. Dit zullen we de komende maanden vaker gaan zien.

Vandaag overheerst in eerste instantie de bewolking en valt er af en toe regen. Tegen de middag klaart het vanuit het westen langzaam op, zodat ze daar opnieuw de meeste zonuren krijgen. Eind van de middag wordt dan het zuidoosten bereikt. De kwikstanden liggen vandaag rond de 6-7 graden en de zuidelijke wind draait in de loop van de dag naar west-noordwest en is meest matig tot vrij krachtig.

 Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

 

 

 KlapZ0
KlapMongeaul was afgelopen weekend weer vroeg op voor de zonsopkomst.

 JKlZ2
Bij minima van net onder 0...

KlapMM
...was het koukleumen, maar de plaatjes zijn weer zeer fraai!