PDC WK: Klaasen naar huis na kraker

Na Benito van de Pas heeft ook Michael van Gerwen zich geplaatst voor de achtste finales van het wereldkampioenschap darts. Van Gerwen was met 4-1 te sterk voor de Duitser Sasha Stein.

Stein pakte nog wel 'verassend' de eerste set maar dit bracht de nummer 1 van de wereld nooit aan het wankelen. Met onder andere acht 180-scores maakte Mighty Mike zonder echt grootst te spelen het verschil. Maandag speelt Van Gerwen tegen Terry Jenkins. The Raging Bull maakte eerder vandaag indruk tegen Laurence Ryder (4-0).

De laatste partij van de avond zal gaan tussen Jelle Klaasen en Gary Anderson.

Update 23.50 uur

De 'Hollandse' dartsavond in het Alexandra Palace is niet geheel compleet geworden. Na de zeges eerder op de avond dolf Jelle Klaasen het onderspit tegen Gary Anderson (4-3).

Klaasen moest na een spannende en hoogstaande partij zijn meerdere erkennen in de als vierde toegelaten Schot, verliezend finalist van 2011. De Alphenaar had een voorsprong van 3-1 in sets en was meermaals één leg verwijdert van de zege, maar zag The Flying Scotsman zichzelf herpakken en alsnog de overwinning grijpen. Klaasen haalde een gemiddelde score van ruim 100 punten per beurt, Anderson kwam tot 103.

Morgenmiddag om half 2 gaat de tweede ronde verder. De Belg Kim Huybrechts komt dan in actie tegen Ian White.