Woedende aap smijt met stenen naar bezoekers dierentuin

Een gorilla in de dierentuin van Berlijn heeft de afgelopen week een aantal bezoekers behoorlijk de schrik op het lijf bezorgd. Het 26-jarige dier genaamd Ivo had klaarblijkelijk een slecht humeur en besloot dit te laten merken door nietsvermoedende bezoekers van het dierenpark te bekogelen met stenen en modderkluiten.

De Ier Stefan Nolan was afgelopen maandag met een aantal vrienden op bezoek in de dierentuin van Berlijn en kregen bij het verblijf van de gorillas meer te zien dan ze verwacht hadden. Op het filmpje, dat Nolan van het gebeuren maakte, is te zien hoe de zilverrug gorilla een steen oppakt en vervolgens het zorgvuldig uitgekozen projectiel naar de aanwezigen smijt. Opvallend detail hierbij is het feit dat het dier een takje tussen de lippen geklemd heeft alsof het een dikke jonko zou zijn. Geen van de aanwezigen werd door het smijtwerk van de gorilla geraakt.

Via Twitter liet Nolan later weten dat de 26-jarige aap Ivo, niet te verwarren met zijn naamsgenoot uit Den Haag, in gevangenschap werd geboren en naast een viertal vrouwelijke soortgenoten ook het enige mannetje is in de apenkolonie. Het verticaal gefilmde filmpje van 23 seconden is inmiddels al meer dan 180.000 keer bekeken op YouTube.


Ivo heeft een duidelijke mening over Ieren