Gemeente opent condoleanceregister Haaksbergen

Mensen die hun medeleven willen betuigen met de nabestaanden van de slachtoffers van het ongeluk tijdens het motorspektakel in Haaksbergen kunnen vanaf maandag het condoleanceregister in het gemeentehuis tekenen. Dat laat de Twentse gemeente zondagavond weten.

Twee mensen kwamen om het leven toen een monstertruck - een pick-uptruck op heel grote wielen - bij een stunt op het publiek inreed. Dat stond achter een hek, deels met een muur in de rug, waardoor het nauwelijks een kant op kon.

Vierentwintig andere bezoekers van het populaire evenement in Haaksbergen raakten gewond. Zes van hen liggen zwaargewond in een ziekenhuis, sommigen in kritieke toestand.

De chauffeur van het rampvoertuig werd na de crash aangehouden voor verhoor. De organisatie zegt dat de veiligheidsmarges die het stuntteam had opgegeven in acht waren genomen. De gemeente liet weten dat de organisatie een geldige vergunning had voor het evenement.

Politie en justitie onderzoeken de zaak. Ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft een verkennend onderzoek ingesteld naar de toedracht van het fatale incident.