Dode bij overstromingen Bulgarije en Roemenië

Bij overstromingen in Roemenië en Bulgarije is dinsdag een dode gevallen en zijn honderden mensen huis en haard ontvlucht. Dat hebben de lokale autoriteiten bekendgemaakt. Ook wordt een persoon in Bulgarije vermist.

In Bulgarije verdronk een 61-jarige vrouw in de centraal gelegen regio Gabrovo. De overstromingen werden veroorzaakt door aanhoudende stortregens. Door het wassende water zaten zeventig Bulgaarse dorpen en delen van de stad Gabrovo zonder elektriciteit.

Ook werd een deel van het riool van Gabrovo verwoest en stortten in de omgeving meerdere bruggen in. De regen veroorzaakte verder aardverschuivingen en veel wegen raakten geblokkeerd door modder en puin.

In Roemenië werden vijfhonderd mensen geëvacueerd uit drie dorpen, aldus de locoburgemeester van Novaci. De rivier Gilort trad door de regenval buiten zijn oevers. Premier Victor Ponta bezocht het getroffen gebied.

In beide landen zijn tientallen hulpmedewerkers actief. In zowel Roemenië als Bulgarije kondigde de weerdienst dinsdag 'code rood' af.