Vrees voor geweld bij begrafenis Palestijn

Israël maakt zich op voor gewelddadige protesten rond de begrafenis van een jonge Palestijn in Jeruzalem. De familie van de 17-jarige Mohammed Abu Khdeir beschuldigt extremistische joden ervan hem te hebben ontvoerd en vermoord uit wraak voor de dood van drie ontvoerde jonge Israëliërs op de Westelijke Jordaanoever.

Honderden jonge Palestijnen gingen woensdagavond in Oost-Jeruzalem de straat op om hun woede over de dood van Abu Khdeir te uiten. Ze staken treinstations in brand en gooiden of slingerden stenen naar de Israëlische politie, die reageerde met schokgranaten en rubberkogels. De onrust duurde tot middernacht voort. Twee personen werden met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, zei de politie.

Vanuit de Gazastrook werden woensdagnacht meer dan tien raketten naar Israël afgeschoten. Een trof een huis in de Israëlische grensplaats Sderot, maar niemand raakte gewond. Het Israëlische leger zei in reactie vijftien doelen in de Gazastrook te hebben aangevallen, waaronder verborgen raketlanceerinrichtingen, wapenopslagplaatsen en plekken waar 'terreuractiviteiten' werden ontplooid. Volgens Palestijnse bronnen raakten tien mensen, allen burgers, gewond.