Veel klachten over Amsterdam Open Air

Via de sociale media hebben tientallen mensen hun beklag gedaan over het drinkwaterbeleid tijdens het Amsterdam Open Air. Je flesje bijvullen met gemeentepils was er namelijk niet bij. Bezoekers die zich daaraan bezondigden kregen de keuze: 'jij eruit, of dat flesje weg', van de aanwezige bewaking.

"Toen we richting de uitgang van de wc gingen met ons gevulde flesje water, werd deze vervolgens uit onze hand getrokken!", meldt een verontwaardigde bezoeker. De betrokken bewaker liet zich van zijn beste kant zien met "Wat begrijpen jullie niet, jullie mogen jullie flesjes niet vullen!"

Ook bij de wc's was het kommer en kwel. "Zelfs bij het verlaten van het toilet werden tassen geopend, dit zonder eerst te vragen maar gewoon door asociaal tasjes uit handen te trekken."

In de vergunning die stadsdeel Zuidoost aan het klantvriendelijke festival had verleend, stond vermeld dat er gratis drinkwatervoorzieningen op het terrein aanwezig moesten zijn. Met het plaatsen van drinkkranen is hier volgens het stadsdeel aan voldaan en is er dus voor de organisatie geen vuiltje aan de lucht.