Pinkpop waarschuwt festivalgangers voor noodweer

Bezoekers van Pinkpop moeten maandagavond niet schuilen in tenten of bij bomen en torens. De festivalgangers wordt aangeraden gehurkt op de grond te gaan zitten als het noodweer losbreekt, liet de organisatie van het festival in Landgraaf maandagavond aan de bezoekers weten. Van een ontruiming is vooralsnog geen sprake.

De politie, de gemeente en de organisatie van het festival bespreken of er extra maatregelen genomen moeten worden. Volgens verslaggevers op het festivalterrein zitten ondanks de waarschuwingen toch veel mensen in tenten.

Het KNMI heeft een weeralarm afgekondigd voor Limburg vanwege zware onweersbuien. In de provincie geldt code rood. Het weeralarm geldt tot ongeveer 22.00 uur. Rond 21.00 uur uur staat een optreden van Metallica gepland.

Update 20.29 uur:
In verband met het noodweer wordt Camping A op Pinkpop volledig ontruimd. De kampeerders worden opgevangen in een sporthal. Dat meldt omroep L1.

Ook de Brand Bier Stage (de grote tent - red.) is ontruimd. Daar was op het moment van ontruimen een optreden van de band Gogol Bordello bezig.

Update 20.37 uur:
De pendelbussen tussen het Pinkpopterrein en station Landgraaf gaan maandag eerder rijden meldt omroep L1. De bussen rijden in plaats van vanaf 22.00 uur al vanaf 20.30 uur. Ook worden er langere treinen ingezet om de festivalgangers te vervoeren.