FOK! wat een weer... Iets minder warm, lokale bui

Welkom! Het weer verliep gisteren toch iets anders dan gepland. Er kwamen wel buien, maar niet op de plaatsen waar ze het meest verwacht werden. Met name in een lijn over het midden van het land ontstonden er een aantal actieve onweersbuien, terwijl er elders meer verspreid ook buien ontstonden. Ik kreeg echter een kater van de zeewind die opstak en de energie voor de buien volledig ontnam.

Vandaag loopt het kwik in het oosten nog op tot ruim 26 graden. Het westen moet het doen met maximaal 23 graden. Verder hebben we een afwisseling van wolkenvelden en perioden met zon. De buienkans is er ook vandaag weer, al lijkt nu de voorkeur voor het oosten van het land te zijn. Tegen de avond neemt dan ook elders de kans op onweer toe, maar zoals je ziet, het is ontzettend moeilijk om aan te geven of en waar er buien gaan vallen. 

De wind is vandaag nadrukkelijk aanwezig met kracht 4 tot 5 en komt uit het zuid tot zuidoosten. Daarbij zijn er soms flinke windvlagen te verwachten.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

ZoOP
Een prachtige ochtendlucht op de foto gezet door Dumpiej. Een gevalletje van middelbare onstabiliteit, maar in de westelijke regio's kwam het niet tot buien.