Politie trekt wapen om wegpiraat te pakken

Een 29-jarige man uit Rutten is donderdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij op de A7 met snelheden tot 180 kilometer per uur langs wegwerkzaamheden reed. Omdat hij de stoptekens van de politie bleef negeren, reden agenten hem van achteren aan. Met getrokken wapen haalde de politie hem uiteindelijk uit zijn auto.

De man moest volgens de politie bij het Groningse Nuis van rijbaan wisselen vanwege de wegwerkzaamheden en deed dat pas op het allerlaatste moment. Hij reed vervolgens met 180 kilometer per uur langs de wegwerkers, die daarvoor opzij moesten springen. Ook ramde hij een aantal pylonnen.

Een motorrijder wachtte de automobilist op en gaf hem een stopteken. Hier reageerde de man niet op. Hij bleef zijn weg met hoge snelheid vervolgen, waarbij hij links en rechts inhaalde en ook de vluchtstrook gebruikte. Ook raakte hij een auto voor hem, zonder te stoppen.

Vanaf knooppunt Joure reed de man de A6 op en nam bij Oosterzee de afrit. Daar werd hij door een politieauto van achteren aangereden, waardoor hij moest stoppen. Agenten hebben met getrokken wapen de bestuurder uit de auto gepraat. Hij is aangehouden en geboeid overgebracht naar een cellencomplex.

Omdat het vermoeden bestaat dat de man onder invloed van alcohol of drugs reed, is een bloedproef van de man genomen.