Vier jongeren aangehouden na opblazen parkeermeter

In Rotterdam zijn vier jongeren aangehouden die verantwoordelijk zouden zijn voor het opblazen van een parkeermeter op oudejaarsnacht. Daarbij raakte een 14-jarige Rotterdamse jongen zwaargewond.

Rondvliegende scherven raakten de jongen, die op zo'n veertig meter afstand stond. Hij ligt op dit moment nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Een ander slachtoffer, een 26-jarige man, raakte gewond aan zijn arm en gezicht. Hij is na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen.

Dankzij getuigenverklaringen en een buurtonderzoek kon de politie de vier verdachten aanhouden. Zondagavond werd een van hen bij zijn ouders opgepakt, waarna zijn broer zich bij de politie meldde. Een derde verdachte, een meisje van 16 jaar, werd eerder zondag aangehouden. De vierde verdachte, een 19-jarige jongen, werd maandagmiddag voor zijn huis in Rotterdam opgepakt.

De jongeren, in de leeftijd van 16 tot 19 jaar, gebruikten volgens de politie waarschijnlijk illegaal vuurwerk bij het opblazen van de parkeermeter op de kruising van de Wolphaertsbocht en de Den Hertigstraat in Rotterdam.

De politie weet nog niet wie welke rol heeft gespeeld bij het incident, maar verwacht wel een hoofdverdachte te kunnen aanwijzen.