Voetbal: Uitslag Ajax - PSV

Icoon EredivisieAjax en PSV hebben elkaar gisterenavond in de ArenA in evenwicht gehouden. Zowel Ajax als PSV kon leven met het 0-0 gelijkspel in de traditional. Ajax-trainer Danny Blind toonde zich het meest ontevreden.

Volgens Blind was Ajax nipt de betere ploeg: ''Als er een winnaar had moeten zijn, was Ajax op punten de winnaar geworden. Er zijn wel eens saaiere 0-0-wedstrijden geweest om naar te kijken.'' De Zeeuw vatte het duel kernachtig samen: ''De eerste helft was voor PSV, maar de tweede nadrukkelijker voor Ajax. Ik heb vier, vijf grote kansen geteld. Daar had eigenlijk minimaal één doelpunt uit moeten vallen.''

Klaas Jan Huntelaar bestreed dat Ajax teveel dacht aan het midweekse Champions League-treffen tegen Internazionale: ''Dat is Europees en dat is het hoogste niveau waarop je als speler en club kunt spelen, maar daar waren we nog niet mee bezig. Of PSV nu kampioen wordt? Nou, het wordt lastig om ze nog in te halen.''

PSV-coach Guus Hiddink was in zijn nopjes: ''Voor ons is dit een mooi resultaat. Het ziet er mooi uit.'' Hiddink zag hetzelfde spelbeeld als zijn collega bij Ajax. ''Ajax was vooral na rust beter. In de eerste helft zijn we niet in gevaar gekomen. We kregen toen ook een goede kans. Simons schoot op de paal. Voor ons was dit een moeilijke wedstrijd na de uitschakeling in de Champions League.''

Phillip Cocu was dezelfde mening toegedaan als Hiddink. ''Ik denk dat het een terechte uitslag is. Ik had de hele wedstrijd het gevoel dat het die kant op ging. Wij konden niet het laatste zetje geven om een doelpunt te maken en toen bij ons de krachten wat wegvloeiden, werd Ajax wat beter'', aldus de aanvoerder.