Kindernatuurclub groeit keihard

Oerrr, het kinderinitiatief van Natuurmonumenten, voorziet in een behoefte. In iets meer dan een jaar tijd zijn 150.000 kinderen lid geworden van de club, die propageert dat natuur niet saai is, maar avontuurlijk.

Dat blijkt uit cijfers die Natuurmonumenten zondag presenteert. De natuurorganisatie is trots op de "explosieve groei" van het aantal Oerrr-leden. "Oerrr bereikt via de kinderen ook de ouders. Zodat iedereen weer leert dat natuur direct bij de voordeur begint", aldus Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten.

Oerrr is eind september vorig jaar van start gegaan. Doel van de natuurclub is vooral om kinderen buiten te laten spelen. Van den Tweel: "Kinderen zitten veel te veel binnen. Zijzelf en ook hun ouders vinden natuur gauw vies en gevaarlijk, is uit onderzoek gebleken. Wij laten ze slootjespringen, door plassen lopen, in bomen klimmen en met modder knoeien."

Het aantal volwassen leden van Natuurmonumenten is in 2013 opnieuw iets gestegen, nadat de organisatie tussen 2003 en 2012 bijna een kwart miljoen leden verloor.