Marijke Helwegen pleit voor minder seks

Marijke Helwegen vindt dat seks aan banden moet worden gelegd. De 63-jarige socialite stelt een paringstijd voor mensen voor. "Dieren doen dat heel goed", vertelt Marijke naar aanleiding van het pikante boek van Claudia Schoemacher aan Novum Nieuws. "Er komt echt een tijd dat we dat wereldwijd met mensen ook doen."

Helwegen ziet het al helemaal voor zich. "Een keer per jaar seks, daar krijgen we een pil voor", legt ze uit. "Dan zijn we verder helemaal bevredigd." Volgens Marijke zou zo'n maatregel de nodige voordelen met zich meebrengen. "Het scheelt een heleboel baby's en is dus goed tegen overbevolking."

Schoemachers boek, waarin veel sm-scènes voorkomen, roept bij Emile Ratelband hele andere gedachten op. "Ik denk dat sm hartstikke ziek is", oordeelt de positiviteitsgoeroe. "Je moet heel gek zijn om jezelf op je flikker te laten slaan en daar een dikke lul van te krijgen. Dat zijn natuurlijk gekke geesten."

Ratelband, die zijn huwelijk onlangs zag stranden, ziet de normen en waarden over seks steeds meer veranderen. "Dus niet klagen over pedofilie en necrofilie", vindt de positiviteitsgoeroe. "In onze samenleving wordt die grens steeds vaker opgeschoven. Maar goed, iedere gek heeft recht op zijn gebrek."