Groenhuijsen sleept NOS voor de rechter

Charles GroenhuijsenCharles Groenhuijsen sleept de NOS voor de rechter omdat hij het niet eens is met zijn ontslag. De voormalig correspondent van de omroep zou eigenlijk Philip Freriks vanaf 1 januari opvolgen als presentator van het achtuurjournaal. Freriks blijft nu zelf nog anderhalf jaar.

Groenhuijsen zou zijn ontslagen na een vertrouwensbreuk. De Volkskrant schrijft dat een mailwisseling tussen Groenhuijsen en hoofdredacteur van het NOS Journaal Hans Laroes de aanleiding is voor het ontslag. Groenhuijsen zou Laroes hebben uitgemaakt voor 'schnabbel-Gestapo', omdat hij vindt dat voor hem te strenge regels gelden voor schnabbels.

Eerder botsten de oud-correspondent en zijn werkgever ook al. Groenhuijsen wilde in Washington blijven wonen en om de week naar Nederland overvliegen, maar de NOS weigerde daarmee in te stemmen. Uiteindelijk besloot hij, nadat zelfs advocaten zich met de kwestie bemoeid hadden, zich toch in Nederland te vestigen. Daarna kwam er een interview in HP/DeTijd waarin hij zijn collega's hard afviel.