Charles Groenhuijsen nieuwe presentator NOS Journaal

Charles Groenhuijsen tijdens de oorlog in IrakCharles Groenhuijsen gaat waarschijnlijk Philip Freriks opvolgen als presentator van het NOS Journaal van 20.00 uur. Philip Freriks gaat per januari 2006 met vervroegd pensioen. Een woordvoerder van de NOS liet weten dat nog niets definitief is, maar dat dit plan wel serieus wordt bekeken.

Wouter KurpershoekDe plek van Groenhuijsen als VS-correspondent in Washington, zou kunnen worden overgenomen door verslaggever Wouter Kurpershoek. Charles Groenhuijsen blijft in ieder geval nog tot en met januari 2005 in Amerika. In november zal hij de verkiezingen in de VS nog verslaan, en ook zal hij de inauguratie van de nieuwe president nog meemaken.

In een interview met FOK! ongeveer een jaar geleden zei Groenhuijsen: "Mijn contract met de NOS loopt nog tot en met 2004, en het is nog niet duidelijk of de NOS mij daarna wil terughalen. Misschien bieden ze me dan een andere baan aan. Dan moet ik, samen met mijn vrouw en kinderen natuurlijk, beslissen wat we willen. Maar dat is op dit moment nog niet aan de orde. Het is hier heel erg leuk, de kinderen hebben het erg naar hun zin. Maar ook Nederland is erg leuk. Dus het is nog niet helemaal duidelijk.". De leiding van het NOS Journaal lijkt er nu dus voor gekozen te hebben Charles Groenhuijsen terug te halen.