Jubilerend Toto brengt werelden samen in Amsterdam

09-06-2013 @ 11:11 •   dm bennootje
print 

Toto nam het Amsterdamse publiek zaterdagavond in vogelvlucht mee door zijn repertoire dat inmiddels 35 jaar bestrijkt. De Amerikaanse rockband viert het jubileum met een tournee, die dit weekeinde de hoofdstad aandeed. In de Ziggo Dome kwamen verschillende generaties bijeen: schuifelende vijftigers, lallende twintigers en tieners die door hun ouders waren meegebracht om diens helden van dichtbij te zien.

"Het voelt goed om weer thuis te zijn, hier is het allemaal begonnen. Onze eerste nummer 1-hit ooit hebben we gescoord in dit land, daarom houden we van jullie", sprak gitarist en zanger Steve Lukather het uiteenlopende publiek toe na de spetterende opening met het nummer On the Run. Zijn wervelende gitaarsolo's behoorden tot de hoogtepunten van de avond.

Lukather werd op het podium vergezeld door zanger Joseph Williams, drummer Simon Philips, bassist Nathan East en toetsenisten David Paich en Steve Porcaro. Uiteraard was hun opvoering van Toto's grootste hits, als Rosanna, I'll Be Over You en 99, ook een uitschieter. Vooral bij Pamela, Africa en Stop Loving You ging het energieniveau in de zaal flink omhoog.

Als er weer wat gas teruggenomen moest worden sprak Lukather het publiek toe, soms over ernstige zaken. Zo deelde hij met de fans zijn zorgen over waar het naartoe gaat met deze wereld. Ook droeg de rocker het nummer Wings of Time op aan voormalig Toto-leden Jeff Porcaro (overleden) en Mike Porcaro (ernstig ziek).

Het concert werd afgesloten met Toto's eerste hit Hold the Line en de toegift Home of the Brave. Daarvoor was echter al duidelijk dat de band nog eens 35 jaar mee kan. Dat toetsenist David Paich aan het eind van de show met een Deense vlag wapperde in plaats van de Nederlandse, deed daar niets aan af.


Bron: Novum


2466 views / 7 reacties
Reacties op dit bericht
7  van 7 reacties op deze pagina. (1 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1
userIcon
Was drbij, was awesome! :) geen stem meer over
userIcon
Was inderdaad retegoed!
quote:
Dat toetsenist David Paich aan het eind van de show met een Deense vlag wapperde in plaats van de Nederlandse, deed daar niets aan af.
userIcon
Leuk avondje .

Veel jong publiek, dat had ik vooraf niet verwacht.
userIcon
Wat hebben die toch veel hits gemaakt die enorm veel mensen in volle borst mee kunnen zingen eigenlijk.. topband!
quote:
Op zondag 9 juni 2013 @ 14:31 schreef SiGNe het volgende:
Wat hebben die toch veel hits gemaakt die enorm veel mensen in volle borst mee kunnen zingen eigenlijk.. topband!
Voormalig topband in elk geval. Ik kon ze in elk geval wel waarderen in de jaren '80.
Maar of ze nog echt iets toevoegen bijna 25 jaar later?

Nou ja, genoeg voor de concertgangers ... om bestaansrecht aan te ontlenen. Maar om dit nu nog een topband te noemen? ?
7  van 7 reacties op deze pagina. (1 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's