VVD praat over integriteit

Het partijbestuur van de VVD geeft tijdens het congres volgende week een presentatie over integriteit. Dat blijkt uit de congresstukken, die de partij op haar website heeft gezet.

De presentatie vloeit voort uit toezeggingen van het bestuur tijdens het vorige congres in november om te komen met voorstellen om het 'integriteitsbewustzijn' te verhogen onder VVD-bestuurders, licht een woordvoerder toe. Als grootste partij van Nederland is het van belang dat dit thema wordt geagendeerd. Die voorstellen worden tijdens het congres gepresenteerd.

Binnen de VVD kwamen de afgelopen tijd verschillende bestuurders in opspraak wegens belangenverstrengeling en corruptie, zoals de Roermondse ex-wethouder Jos van Rey en oud-gedeputeerde Ton Hooijmaijers. Van Rey wordt verdacht van corruptie, maar niettemin wordt hij door de VVD in Roermond voorgedragen als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2014, werd vorige week bekend.

Partijvoorzitter Benk Korthals heeft recent met Van Rey gesproken, bevestigt de woordvoerder. Over de inhoud van het gesprek werden geen mededelingen gedaan. De NOS meldt dat het VVD-bestuur tegen zijn nominatie is zolang het strafrechtelijk onderzoek loopt.