Vrouw wint per ongeluk lotto

Thuan Le uit het Amerikaanse Californië is een arme alleenstaande moeder van vier kinderen. Desondanks speelt ze nog elke week mee met de lotto. Iedere week stopt ze vijf dollar in het apparaat, maar een paar dagen terug stopte ze er per ongeluk zes dollar in, en ze kocht zo per abuis een extra lot.

Maar wat schetste haar verbazing toen ze het de volgende dag controleerde? Ze bleek niet, zoals te verwachten valt, een zes dollar armere alleenstaande moeder te zijn, maar een alleenstaande moeder die zojuist veertien miljoen dollar rijker was geworden.

Schreeuwend rende ze de winkel uit om het haar kinderen te vertellen. Die het eerst niet geloven, zoals haar zoon vertelt: "We dachten allemaal dat ze een grapje maakte. We keken elkaar aan en vroegen ons af of ze dat echt zou durven. 'Jazeker,' zei mijn oudste broer: 'dat zou ze durven.'"

Le heeft aangegeven dat ze met het geld een huis gaat kopen, zal gaan reizen en haar ouders in Vietnam vaker zal gaan bezoeken. Hoewel het wettelijk verplicht is dat haar naam openbaar gemaakt werd, heeft ze verder alle aandacht afgeweerd. Ze wil niet dat foto's van haar of haar kinderen worden geplaatst.