Ruben Nicolai vindt bejaarden leuk

Ruben Nicolai vond het heerlijk om voor Golden Oldies samen te werken met ouderen. "Ik vond het fantastisch om met ouderen te werken", vertelt de presentator aan Novum Nieuws. "Het grootste verschil is dat je er bij deze mensen een dubbeltje ingooit en er voor een tientje uitkomt."

Nicolai besteedde in het BNN-programma Golden Oldies, waarin een koor met bejaarden rockliedjes zingt, veel aandacht aan de zangers en zangeressen. "Deze generatie wordt weinig meer gevraagd en dat is zonde", vindt de presentator. "De portretjes die we van alle mensen hebben gemaakt waren heel mooi, erg leerzaam maar af en toe ook schokkend, als je ziet wat sommigen hebben meegemaakt. Ze hebben natuurlijk een hoop levenservaring."

De ouderen hebben opgetreden in Theater Carré, wat zaterdagavond wordt uitgezonden. "Ik heb expres maar een klein stukje bekeken en ik ga zaterdag voor de tv zitten. Het was echt een magische avond, ik heb er lang naartoe geleefd", aldus Nicolai. "Ik merkte wel dat sommige 'oldies' in aanloop naar het concert een beetje stresserig werden. Eentje heeft zelfs aan de hartbewaking gelegen."

De dames en heren van Golden Oldies waren niet lastig om mee te werken. "Klagen deden ze helemaal niet, integendeel", zegt Nicolai. "Een man die een hartaanval had gehad wilde maar één repetitie overslaan, helemaal niet een paar weken rust houden. Het waren echte doorzetters."

Nicolai sluit niet uit dat hij later ook in een ouderenkoor te vinden is. "Als ik nu mag tekenen voor een optreden in Carré als ik oud en rimpelig ben, zou ik nu m'n handtekening zetten."