Henk Krol haalt hard uit naar kabinet

50PLUS-leider Henk Krol heeft op een algemene ledenvergadering van zijn partij in Utrecht hard uitgehaald naar het kabinet van VVD en PvdA. Volgens hem is het kabinet bezig om de inkomens- en vermogenspositie van pensioengerechtigden zo gunstig mogelijk af te schilderen.

Dat moet aantonen "dat er nog voldoende geld weg te grissen valt bij ouderen", zei Krol. "Natuurlijk moet iedereen een steentje bijdragen, maar het is schandelijk wanneer een groep zo gemakkelijk en zo stelselmatig extra hard wordt uitgemolken."

Hij waarschuwt dat ouderen de komende tijd alleen nog maar meer gepakt gaan worden door bezuinigingen van het kabinet. "Het leegroven van onze spaarvarkens, als we die al hebben, het weggrissen van ons hard verdiende uitgestelde loon, het achterstellen van ouderen, gaat onbeschaamd door."

Krol zei verder dat 50PLUS de komende jaren op "een goede en gezonde manier naar volwassenheid", moet groeien. Volgens hem is 50PLUS nog een jonge partij die "de kleuterfase niet ontgroeid" is. De partij moet niet te snel willen, waarschuwde hij. "Naar mijn mening is het verstandiger en gezonder om de jeugd- en puberteitsfase te doorlopen met alle bijzonderheden die daarbij horen. Alleen dan zijn we straks een volwassen partij die tegen een stootje kan", zei Krol.

Henk Krol haalt hard uit naar kabinet
Henk Krol haalt hard uit naar kabinet (Foto: ANP)