FOK! wat een weer...Koude nachten

Goedemorgen! De sneeuwzone van gisteren bleef nog lange tijd slepen boven het oosten en zuiden van het land. De radar pikte dit niet altijd even goed op en zodoende was het dus lastig om aan te geven waar het sneeuwde en wat de intensiteit hiervan was. In het noorden en westen brak de zon nog even door en bleef het verder overwegend droog. Vandaag hebben we een beetje van alles wat.

In het zuidoosten is het nog grotendeels bewolkt en kan er nog een vlokje sneeuw vallen, terwijl er boven zee een aantal sneeuwbuien actief zijn. De Waddeneilanden en de kop van Noord-Holland maken vandaag de grootste kans op een sneeuwbui. Er zijn echter een paar modellen die de buien langs de gehele Hollandse kust gaan laten vallen, maar met een noordoostelijke wind zie ik dat niet zo snel gebeuren. Het blijft overal 1 tot 3 graden vriezen vandaag en in opklaringsgebieden zal de temperatuur vanaf zonsondergang snel gaan zakken. De komende dagen blijft het vrij rustig en erg koud met langs de kust misschien nog een sneeuwbuitje.

Boven de sneeuw zakken de temperaturen heel diep weg. Op open plekken kunnen temperaturen beneden de -10 worden gemeten, maar de exacte cijfers worden pas later op de ochtend gepubliceerd. Ook de komende nachten blijft het nog stevig vriezen. Wél is het zo dat het na het weekend mogelijk wat zachter gaat worden, maar dit is nog erg ver weg.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Hondje in de sneeuwIn Rijswijk liet Perrin zijn hondje uit in een dik pak sneeuw. Schattige foto!

.Aan het werk in Den Haag
In Den Haag was het hard werken voor Safumufh. Maar de beloning mocht er zijn: een lekker flesje wijn.

Evoluon
Ook in Eindhoven heeft het gesneeuwd. Maxzter maakte deze foto van het besneeuwde Evoluon en ging toen op weg naar zijn werk.