Nederland maakt 200 miljoen vrij voor klimaat

Nederland gaat volgend jaar tweehonderd miljoen euro aan klimaatbeleid uitgeven. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) heeft dat in samenspraak met het kabinet bekendgemaakt op de VN-klimaattop in Doha/Qatar. Dat laat het ministerie van Infrastructuur en Milieu vrijdag weten.

De Nederlandse regering draagt hiermee bij aan financiering van het internationaal klimaatbeleid. Tevens komt Nederland de afspraken in het kader van het Fast Start Finance programma na. Dit programma is onderdeel van Europese afspraken om zo snel mogelijk geld vrij te maken voor de gevolgen van klimaatverandering.

Mansveld laat weten in de komende jaren bedrijven en kennisinstellingen te willen stimuleren bij te dragen aan de bestrijding van de gevolgen van klimaatveranderingen. "We gaan bedrijven en kennisinstellingen aansporen hun kennis en ervaring in te zetten voor klimaatadaptatie, bijvoorbeeld door mee te werken in programma's voor voedselzekerheid en waterveiligheid," meldt de staatssecretaris in een toelichting.