'Feyenoorder Kalou is al verkocht'

NielsTriple had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Sport nieuwsAan de soap rond Feyenoord-aanvaller Salomon Kalou kan een nieuw hoofdstuk worden toegevoegd. Volgens het Algemeen Dagblad is de aanvaller, zonder het zelf te weten, voor een bedrag van negen miljoen euro verkocht aan de investeringsmaatschappij Soccer Investments and Representations (SIR).

SIR wil de speler ter beschikking stellen aan Benfica, waar Ronald Koeman trainer is, met de bedoeling om hem daar één of twee jaar te laten spelen en daarna voor een nog groter bedrag te verkopen aan een Europese topclub. Omdat de wereldbond FIFA echter alleen overeenkomsten tussen clubs accepteert, zal er dus nog een overeenkomst tussen Feyenoord en de Portugese club moeten komen. Daarnaast zal Kalou zelf nog tot een akkoord moeten komen met Benfica.

Het is nog maar de vraag of Kalou naar Benfica wil. De aanvaller heeft altijd aangegeven naar PSV te willen, omdat hij uiteindelijk ook in aanmerking wil komen voor een Nederlands paspoort om zodoende voor Oranje te kunnen spelen. Feyenoord heeft tot nu toe altijd het standpunt gehad Kalou niet aan PSV te willen verkopen, omdat het de concurrentie in Nederland niet wil versterken.

Salomon Kalou (midden)
Salomon Kalou (midden), hier nog in Feyenoord-shirt

Overigens wordt het gerucht op de website van Feyenoord door voorzitter Jorien van den Herik ontkend. "Het lijkt wel of de halve wereld met Kalou bezig is. Maar we hebben maar één duidelijk en helder standpunt en dat is dat we Salomon Kalou aan zijn contract houden, punt uit", stelt Van den Herik, die zegt de stemmingmakerij rond zijn aanvaller te betreuren. "Het enige wat juist is, is dat we al heel lang bezig zijn met de oprichting van een spelersfonds met professionele partijen. Maar daar staat de zaak van Kalou volledig buiten."

Meer sportnieuws lees je op FOK!sport!!