Joling noemt Anouk buitenkans voor Nederland

Gerard Joling vindt het geweldig dat Anouk heeft voorgesteld naar het Eurovisie Songfestival te gaan. "Zij is van ongekend groot kaliber, een rasartieste", zegt de Topper in het AD over Anouk, die eerder deze week aangaf een 'killersong' klaar te hebben liggen. "Haar deelname is voor Nederland een buitenkansje."

Joling, die zelf in 1988 deelnam aan het liedjesfestijn en als negende eindigde, vindt Anouks actie geweldig. "Fantastisch dat zo'n topstrot als Anouk zichzelf in de aanbieding gooit en kwetsbaar opstelt."

Ook Songfestivalkenner Cornald Maas is blij met Anouks voorstel. "Dat een artiest als Anouk haar nek uit durft te steken en zich niet te goed voelt voor het festival: that's the spirit", jubelt Maas in de krant. "En die hebben we lang gemist in Nederland."

Struikelblok voor Anouks deelname lijkt vooralsnog het Nationaal Songfestival. De Haagse zangeres heeft geen zin om deel te nemen aan een voorronde, maar de TROS wil vasthouden aan het nationale muziekfestijn. Maas vindt dat Anouk gewoon mee moet doen aan het Nationale Songfestival. "Ze wint dan met gemak, op haar Haagse sloffen, de nationale finale."

Ook Joling vindt dat Anouk 'moet durven overleven tussen haar concurrenten'. Hij voelt echter ook wel iets voor een Nationaal Songfestival waarbij het publiek een nummer voor Anouk moet kiezen. "Maar dan moet de TROS bereid zijn de opzet van de voorronden aan te passen en haar alle eer te gunnen in deze toch unieke situatie. Wat mij betreft is Anouk dat zeker waard."

Joling kan bovendien niet wachten op 'gedoe' rond Anouks deelname. "Anouk is best een lastige tante met veel noten op haar zang en ze heeft een gigantisch grote mond."