Nieuw materiaal Michael Jackson in docu Spike Lee

Spike Lee toont in een documentaire de menselijke kant van Michael Jackson. "Hij had een geweldig gevoel voor humor, en hij was grappig. Dat zie je allemaal terug", vertelt de regisseur. Zijn documentaire wordt gelanceerd rond het vijfentwintigjarig jubileum van Jacksons album Bad. "Het is een schatkist aan ontdekkingen."

"We hebben beelden in deze documentaire die niemand ooit nog heeft gezien, materiaal dat Michael zelf heeft gefilmd achter de schermen", aldus Lee, die een groot bewonderaar is van het werk van Jackson. "We hadden toegang tot de hele nalatenschap van Michael Jackson", vertelt de enthousiaste Amerikaan.

Naast zijn persoonlijk leven, komt ook het werk van Jackson ruimschoots aan bod in de docu. "Hij schreef zestig liedjes voor Bad", weet Lee te vertellen. "Maar elf liedjes zijn op het album gekomen." Lee sprak talloze artiesten voor zijn film, zoals Kanye West, Mariah Carey en Sheryl Crow, die achtergrondzangeres was bij zijn Bad-tour. Het album wordt op 18 september opnieuw uitgebracht met extra nummers, een dvd en ander bonusmateriaal. Lee's documentaire komt later dit jaar uit.

Naast de documentaire plant Lee ook een verjaardagseerbetoon voor de King of Pop, die in augustus 54 jaar oud zou zijn geworden. De zanger overleed in 2009 door toedoen van zijn lijfarts Conrad Murray aan een overdosis propofol.