Fries opgepakt voor gijzelen 14-jarig meisje

Een 21-jarige man uit het Friese Nijeholtpade is zondagmiddag opgepakt voor het gijzelen en mishandelen van zijn 14-jarige ex-vriendin. Nadat het meisje was ontsnapt, reed de man bij de ouderlijke woning van het kind tegen een hek en een muur van een garagebox aan, die daardoor zwaar beschadigd raakten, meldt de politie maandag.

Het meisje was met de man meegereden naar het Acht-Pilarenplein in haar woonplaats Wolvega om daar andere jeugd te ontmoeten. Het stel kreeg echter ruzie, waarna het duo weer in de auto stapte en wegreed. Tijdens de rit werd de man gewelddadig en weigerde hij de 14-jarige te laten gaan.

Het meisje wist tijdens een stop echter te ontsnappen en belde bij een huis aan. Daar werd zij opgevangen en werden de ouders van het kind gebeld.

De man reed naar het huis van de 14-jarige, waar hij tegen het hek en de garagemuur reed. Vervolgens reed de man weer weg. De ouders van het slachtoffer hadden echter het kenteken van de auto van de man genoteerd. Niet veel later zagen agenten de man rijden en werd hij aangehouden. Hij zit vast voor nader onderzoek. Zijn auto is in beslag genomen en zijn rijbewijs is ingenomen.