VUmc betaalt deel kosten tv-flop

RTL, Eyeworks en het VUmc draaien gezamenlijk op voor de kosten die zijn gemaakt voor het van de buis gehaalde televisieprogramma 24 uur: Tussen Leven en Dood. Dat laat het Amsterdamse ziekenhuis vrijdag weten. De partijen leggen alle drie 188 duizend euro neer.

Voor het programma werden patiënten gefilmd op de spoedeisende hulp van het Amsterdamse ziekenhuis. RTL schrapte het programma vorige maand na één aflevering op verzoek van het ziekenhuis na een storm van maatschappelijke verontwaardiging. Zeker drie patiënten die voor het RTL-programma tegen hun zin zijn gefilmd hebben aangifte gedaan tegen het VUmc, de behandelend artsen en producent Eyeworks.

"Alle drie partijen voelen zich verantwoordelijk voor een goede afwikkeling van het project", laten ze in een verklaring weten. "In onderling overleg is overeengekomen dat alle drie de partijen in gelijke mate delen in de directe kosten die gemaakt zijn voor dit project."

GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren noemt het 'idioot' dat het VUmc meebetaalt. SP-Kamerlid Henk van Gerven wil opheldering van minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD).